Skandinaviske borgere der ønsker at opholde sig i Thailand i mindre end 30 dage, behøver ikke at søge om visum til Thailand. Men husk, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra indrejse. Et såkaldt "visarun" er en mulighed, hvis man ønsker at opholde sig længere end de 30 dage i Thailand, man vil da kunne få yderligere 30 dages visum, men det forudsætter, at man forlader Thailand, og ankommer igen via fly. (14 dage hvis man ankommer til Thailand på anden vis, end med fly). Hvis du planlægger at opholde dig i Thailand i mere end 30 dage, anbefaler vi, at du ansøger om et visum i dit hjemland.

Ansøgning om visum
Når du søger om visum skal du bruge: - Dit originale pas (skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra indrejse i Thailand). - Et underskrevet ansøgningsskema for hver person. - 2 pasfotos per person. - Kopi af bekræftet billet eller reservation. - Betaling af det ønskede visum du søger. Visumet vil normalt være gyldigt i 90 dage, det betyder, at rejsen til Thailand skal være inden for 90 dage, fra den stemplede dato i dit visum. Visummet kan være gyldigt i 30, 60, 90 eller et andet antal dage, dette er antallet af dage du kan bo i Thailand, uden at skulle forny dit visum, regnet fra datoen for indrejse i Thailand.

Turist visum
Turist visum udstedes for 60 dage. Men kan dog forlænges med yderligere 30 dage. Der gives ikke mere end 2 turist visum samtidig. En kombination af 2 turist visum, forlængelse af visumet, samt et såkaldt "visarun" vil kunne give dig 6 måneders ophold i Thailand. Turist visumet kan ikke kombineres med erhverv eller arbejde.

Pensionist visum
Dette er et Non immigrant visa type 0. Dette gis normalt for 90 dager. Søknad om visum for ett år kan fremmes i Thailand. Kan ikke kombineres med virksomhet eller arbeidstillatelse. Dette visumet forutsetter dokumentasjon av inntekt på minimum THB 800.000 eller tilsvarende beløp i Thailandsk bank hvor innskuddet må ha stått i 2 mnd dersom man ikke kan dokumentere årsinntekt tilsvarende THB 800.000,-. Spesielle regler for personer som er gift med thailandske borgere.

Business visum
Et såkaldt Non Immigrant B visum (Business visum), kan udstedes for 90 dage eller for 1 år. Der gælder særlige regler for udstedelse af denne type visum. Kontakt konsulatet eller ambassaden for mere information.

Visum for thailandske statsborgere til Schengen
Et visum til Skandinavien og Schengen-området kan gives i op til 90 dage. Som hovedregel må du ikke opholde dig i Schengen-området i mere end 90 dage, i løbet af de sidste 6 måneder.
Arbejdetilladelse
Vi har stor erfaring med at hjælpe skandinaver med at få arbejdstilladelse. Vi kan også vejlede dig om, hvilken slags job der kvalificerer til en arbejdstilladelse og hvilke rettigheder arbejdstilladelsen giver.