En virksomhed er en selvstændig juridisk enhed, der skal registreres i henhold til aktieselskabsloven. Etablering af en virksomhed kræver, at de rette procedurer følges.

Selskabsregistrering er altid tilrådeligt, da det juridisk vil gavne organisationen, og der er ingen risiko for “lig i skabet”. Selskabsstiftelse er tit kilde til stor bekymring. Scandinavian Law Office kan rådgive og arrangere kontakt til den rette person i handelskammeret, kommunen, eller med revisorbistand, for at undgå misforståelser er det altid vigtigt, at have en der kan tale din sag på thailandsk.

I Thailand er der 3 forskellige virksomheds typer du kan etablere, –et thailandsk partnerskab, et thailandsk repræsentationskontor, eller et thailandsk aktieselskab, den mest udbredte selskabsform for udlændinge der driver virksomhed i Thailand er et privat aktieselskab.

Procedurer for registrering af et thailandsk selskab
- Reserver dit påtænkte firmanavn: Navnet på dit thailandske selskab skal følge retningslinjerne fra Handelsministeriet.
- Indsend en Memorandum of Association til de relevante thailandske myndigheder for det påtænkte selskab.
- Indkalde til et konstituerende møde: Det thailandske selskab skal indkalde til et konstituerende møde for at godkende alle vedtægter.
- Firma registrering: Det nyetablerede thailandske selskab skal nu registreres hos den thailandske regering.

- Registrering hos skattemyndigheder: Alle selskaber i Thailand skal registreres hos skattemyndighederne, og opfylde de gældende regler omkring regnskab.

For helt at forstå vilkårene for registrering af virksomhed i Thailand, bedes du kontakte en af vores thailandske advokater, eller en af vores udenlandske advokater, der kan give dig vejledning og indblik I proceduren for opstat af virksomhed i Thailand.